Blijf op de hoogte

Meld je aan bij één van de volgende platforms en ontvang altijd de laatste berichten

TWEE LEVENS GERED VOOR €50

Gisteren hoorde ik van mijn man, die nu in Guinee is, dat hij een dorpsbewoner sprak wiens vrouw hoogzwanger was en klaagde over buikpijn. Mijn man adviseerde hem toch dringend naar een ziekenhuis te gaan. De man heeft bij familie geld voor de benzine ingezameld en mijn man wist iemand die ze naar het ziekenhuis 120 kilometer verderop kon rijden. Mijn man heeft hem € 50 voor de arts gegeven. Gisteren kwamen ze terug – het hele gezin. Het was een gecompliceerde bevalling geweest, maar zowel moeder als baby hebben het gered. Zo simpel kan levensreddende hulp er dus uit zien. (28-09-21)

EEN ECHOAPPARAAT VAN SIEMENS

Gelukkiger hadden zij ons niet kunnen maken!

Siemens Healthineers Nederland heeft ons een compleet echografiesysteem met toebehoren geschonken voor ons project in Guinee. Deze Acuson X300 gaat een belangrijke bijdrage leveren in de diagnostiek en ook voor het tijdig kunnen vaststellen van complicatie bij zwangere vrouwen. (06-10-21)

HOE EEN PLASTIC STOEL EEN LEVEN VERANDERD?

Regisseur Hauke Wendle filmde in zijn documentaire ‘Monobloc’ hoe deze stoel, die veel mensen in de rijkere landen maar een lelijkerd vinden, de levens van mensen o.a. in Oeganda ingrijpend veranderde. De oprichter van de Free Wheelchair Mission, Ron Schoendorfer vertelt wat zijn motivatie was om een rolstoel te maken met de monobloc stoel. Inmiddels heeft hij ruim een miljoen mensen letterlijk uit de armen van de mensen gehaald die hun familielid al jaren ronddragen, ze van de grond opgetild en ze in een rolstoel gezet. Een prachtig voorbeeld hoe je kunt bijdragen aan een beter leven voor anderen. Een inspirerend verhaal dat onze Stichting Bakasso inspireerd door te zetten (02-11-21) – terug te zien bij NPO Start.

10 PC‘S EN 20 MINI PC’S

Wij kunnen niet zonder de hulp en steun van anderen om onze doelen te bereiken. Marlies van Maren is zo’n geweldig iemand die onze Stichting Bakasso echt een warm hart toedraagt. Zij heeft ons enorm verrast door 10 pc’s, 20 mini pc’s,  2 laptops en alle bijbehorende toetsenborden en snoeren via een anonieme gever te regelen. Geen oude troep, maar goed bruikbare spullen voor ons ziekenhuis en de in-de-toekomst te bouwen school. Zij heeft ook nog geholpen alles over te brengen naar onze tijdelijke opslag, waar vandaan ze over een tijdje verscheept gaan worden! (06-10-2021)

ENORM VEEL HULP EN SPULLEN VAN FA. STÖPLER

Wij zijn druk met het verzamelen van (medische) middelen, materialen en apparatuur. Wij gaan deze spullen binnenkort verschepen naar ons ziekenhuis in Guinee. De firma Stöpler heeft ons enorm verrast. Naast 3 medische torens en medische schermen hebben zij ons ook, rekken, karren en dozen vol met medische instrumenten en nog veel meer gedoneerd. Wij zijn hen enorm dankbaar voor deze hulp. (22-09-21)

15-02-2021 – Matrassen

Vorige week hebben wij 40 Citricel matrassen mogen ophalen in Veenhuizen bij een jeugdpenitentiaire inrichting, die gesloten was. Het werd ons aangeboden via Geef.nl. Er stonden ook nog 12 computerschermen die wij mochten meenemen. Wij zijn Elker Jeugdhulp & Onderwijs  dankbaar voor deze gift – in het bijzonder Ton Koelman en Adinda Bult voor hun hulp. (15-02-21)

15-09-2021 – Het I DO Project

Stichting Bakasso is geselecteerd als één van de twaalf  ‘I DO Project'(s) van de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) voor de periode 2021/22. Het ‘I DO Project’ verbindt 5 ambitieuze en ruimdenkende tweedejaars Internationale bedrijfskunde studenten én hun derdejaars coach met een Nederlandse NGO. De studenten zetten 8 tot 10 uur per week hun strategische kennis in en dragen actief bij aan het versterken van de positie van Stichting Bakasso. Vanmorgen hadden we een veelbelovende eerste online bijeenkomst en wij zullen elkaar binnenkort in het echt ontmoeten. Nikolaus Stern, Elise Imbaud, Tim van der Vooren, Ryan Deng, Dorotea Igrec en natuurlijk hun coach Fenna van Geloven. Ik kan niet wachten om te beginnen!