GUINEE

Opper-
vlakte
245.857 km2
(7 x zo groot als Nederland)
Inwoners
13,35 miljoen (2019)
Hoofdstad
Conakry
Officiële landstaalFrans
en verschillende Afrikaanse talen
Religie
85% moslim,10% christen (katholiek) en 5% animist (natuur-godsdiensten)
BNP
€ 1.500 per hoofd van de bevolking

Guinnee staat op de lijst van het Development Assistance Committee (DAC). De doelstelling van de DAC is het bevorderen van ontwikkelingssamenwerking en het bereiken van de ontwikkelingsdoelen (SDG’s)

LOCATIE:

Guinee, ook wel Guinee-Conakry genoemd, ligt in West-Afrika en wordt omringd door Senegal, Guinee-Bissau, Mali, Ivoorkust, Liberia en Sierra Leone. Guinee is sinds 1958 onafhankelijk en wordt nu officieel “Republiek Guinee” genoemd. De hoofdstad is Conakry met ruim twee miljoen inwoners.

KLIMAAT:

Het is een land met een rijke cultuur en het heeft een mix van twee tropische klimaten: het tropisch moessonklimaat in de kustgebieden en een tropisch savanneklimaat in de rest van het land. Het is er heet, kent een droogteseizoen maar ook – van mei/juni tot oktober – een heftig regenseizoen. In het kustgebied – waar ook ons project is gelegen – begint de regenperiode iets later. In de maanden juli en augustus valt er soms meer dan duizend millimeter per maand. In het totaal valt er in de regenperiode ruim vierduizend millimeter. Guinee is dan ook een van de natste landen van West-Afrika en wordt met zijn 1300 waterlopen, waaronder de bron van de Niger en de Senegal, beschouwd als de ‘Watertoren van Afrika’ en daarom ook wel de ‘Tuin van West-Afrika’ genoemd.

WAAROM ONS PROJECT IN GUINEE?

  • Guinee staat op de 8e plaats van armste landen van de wereld
  • In een straal van ca. 10 km liggen minstens 200 kleinere dorpen met geschat zo’n 10.000 bewoners, die nu geen toegang hebben tot goede medische hulp of operatiefaciliteiten. Er ligt binnen een straal van 70 kilometer geen ander ziekenhuis of medische posten.
  • Wij een stuk land konden kopen waarop wij veel kunnen realiseren.
  • Én natuurlijk omdat wij ons verbonden voelen met Guinee.